Wanneer en hoe lavendel snoeien voor optimale groei?

Gepubliceerd op 20 april 2023 om 22:58

Lavendel snoeien, het naadje van de kous.

Als je lavendel in je tuin hebt, is het belangrijk om het regelmatig te snoeien om een gezonde groei en bloei te bevorderen. In deze gids leer je wanneer en hoe je lavendel moet snoeien om de beste resultaten te behalen.

Wanneer moet je lavendel snoeien?

Lavendel moet twee keer per jaar worden gesnoeid voor optimale groei en bloei.

De eerste snoei moet plaatsvinden in het voorjaar, zodra de nieuwe groei begint te verschijnen. De tweede snoei moet plaatsvinden in de late zomer of vroege herfst, voordat de koudere temperaturen beginnen.

Het is belangrijk om niet te laat te snoeien, omdat dit de groei van nieuwe scheuten kan belemmeren en de plant kan beschadigen.

Hoe snoei je lavendel?

Om lavendel te snoeien, moet je eerst alle dode of beschadigde takken verwijderen. Vervolgens moet je de plant terugsnoeien tot ongeveer een derde van zijn oorspronkelijke grootte. Zorg ervoor dat je de snoeiende takken niet te kort afsnijdt, anders kan dit de groei van nieuwe scheuten belemmeren. Het is ook belangrijk om de plant niet te snoeien tot aan het kale hout, omdat dit de plant kan beschadigen en de groei kan belemmeren. Door regelmatig te snoeien, zal je lavendel gezond blijven en mooie bloemen produceren.

Veelvoorkomende fouten bij het snoeien van lavendel.

Hoewel het snoeien van lavendel relatief eenvoudig is, zijn er enkele veelvoorkomende fouten die mensen maken.

en van de grootste fouten is het snoeien van lavendel op het verkeerde moment. Lavendel moet worden gesnoeid in het voorjaar of de vroege zomer, voordat de plant begint te bloeien. Als je te laat snoeit, kan dit de bloei van de plant belemmeren.

Een andere veelvoorkomende fout is het te kort snoeien van lavendel. Als je te kort snoeit, kan dit de groei van nieuwe scheuten belemmeren en de plant beschadigen. Zorg er dus voor dat je de takken niet te kort afsnijdt en de plant niet tot aan het kale hout snoeit!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.